Jaartraining Sjamanistisch Systemisch Werk

In de Jaartraining Sjamanistisch Systemisch werk gaan we ervan uit dat alles een ziel heeft, dat iedereen met elkaar verbonden is en onderdeel uitmaakt van het grote geheel. In ons werk nemen we steeds als uitgangspunt het Levens wiel van de 4 Ziel velden. Deze zijn de Universele, de Familie, de Collectieve en de Individuele Ziel. Daarmee fungeert dit wiel zowel als landkaart als een kompas en helpt je om steeds weer te kijken waar je nu staat en hoe jij je verhoudt met elk veld. We zijn namelijk altijd onbewust of bewust verbonden met deze Ziel velden. Overtuigingen, tradities, onopgeloste zaken en trauma uit familie en collectieve velden kunnen nog steeds invloed hebben en ons leven bepalen Waar hebben we dus nog iets uit te zoeken, te omarmen of los te laten? Hoe kunnen we blijven uitlijnen op de agenda van onze eigen ziel? 

FAMILIEOPSTELLINGEN EN SJAMANISME

Familieopstellingen laat de verbondenheid zien van het Familieveld.  Bij Sjamanisme is de verbondenheid met voorouders, de natuur en  het grote geheel belangrijk en speelt een grote rol. Deze synthese van Sjamanisme en Familieopstellingen hebben wij Sjamanistisch Systemisch werk genoemd. Zo slaan we een brug tussen deze twee.  Een dieper breder holistisch bewustzijn, verbonden zijn en heling is hier de gemeenschappelijke grond. 

HET LEVENSWIEL VAN DE 4 ZIELS VELDEN BESTAAT UIT:

 • de Universele Ziel in het Noorden
 • de Familie ziel in het Oosten
 • de Collectieve Ziel in het Zuiden
 • de Individuele Ziel in het Westen

De Aarde, de Bron, de Natuur en Great Spirit horen onlosmakelijke bij dit Levenwiel. (ons wiel is geïnspireerd op het levenswiel van Daan van Kampenhout)

Dit wiel is leidend in onze training. We nemen in een vast terugkerend ritueel de tijd om te voelen in de meerdere bewustzijnslagen. Gedurende de training wordt elk veld met zijn eigen thematiek dieper onderzocht door een tijd er mee te zijn en te voelen wat er ligt om aan te kijken en te transformeren. Zo lopen we in 9 maanden het hele wiel rond, maken een zielsreis door alle velden en daarmee komen zo alle aspecten van elk veld aan bod. 

ERVAREND LEREN

De training is vooral ervaringsgericht. Je leert het levenswiel van de vier Ziels groepen door het te ervaren en steeds dieper inzichtelijk te voelen hoe de respectievelijke velden werken en aanvoelen. Je wordt je bewust hoe je in het leven staat en je plek hebt in het grote geheel. Dit doen we door verschillende aspecten volgens de systemische principes te onderzoeken die daar bij horen zoals de plek binnen je familie, gezin, collectief, de relatie met je ziel en je zelf en de verbinding met de natuur in en om je heen. Je ontmoet en verbindt je met je eigen ziel en je persoonlijkheid hier op aarde in al zijn facetten. Je leert hoe de velden werken en je je steeds weer verhoudt met de andere ziel groepen en de aarde, natuur, Bron/Licht en Great Spirit.

ONDERZOEKEN EN ERVAREN

Je wordt telkens opnieuw weer uitgenodigd om in contact te komen met wie je werkelijk bent. Daarmee te oefenen in het laten zien, voelen en ervaren wat er in je leeft. We zijn daarmee bereid om onze schaduw kanten aan te kijken  om tot meer heelheid in onszelf te komen. Hoe meer heelheid hoe meer eenheid. We bewegen ons samen binnen de veiligheid van de Cirkel waarin we onszelf en elkaar steeds opnieuw ontmoeten. Deze energie van de cirkel staat voor vertrouwen, verbinding, gelijkwaardigheid, oneindigheid en eenheid.

We onderzoeken en ervaren in de training door het werken met sharing, inquiry, systemische werk in kleine en grote opstellingen, de Voorouders, Systemic Rituals, Akasha kroniek en vorige levens, werken met healing stones, meditatie, stem, dans en beweging.

We zullen in Frankrijk in de vijfdaagse veel samen buiten werken maar ook alleen zijn in de natuur. We gaan samen het bos in waar we onze eigen gezamenlijke kracht plek hebben en waar we zullen ervaren en voelen wat gezien wil worden. Je ervaart daarnaast op het terrein rond het huis in afzondering de wijsheid van je eigen cirkel, je krachtbron je eigen boom en familieveld waar je per dag diep contact mee maakt. Het is een reis in jezelf naar je eigen thema’s.

Enige ervaring met systemisch werk/opstellingen is gewenst.
Mocht je tijdens de training tegen dingen verdere thema’s aanlopen die je nog dieper uit wil werken dan kan je daarvoor ook nog een aparte individuele sessie boeken bij een van ons.

WAT BRENGT DE TRAINING JE?

 • Meer inzicht in het levens wiel en de 4 Ziel’s groepen; het familieveld, het collectief, individuele ziel’s veld, het eenheidsbewustzijn, het Universele veld
 • Leren luisteren, voelen, afstemmen en in contact komen met je eigen ziel, met je lichaam en je stem.
 • Meer inzicht in jezelf, je plek in je familie en collectief door systemisch werk.
 • Opstellingen in samenwerking met de natuur.
 • Meer contact met je familieveld en voorouders. 
 • Ontwikkelen van je persoonlijke visie, hoe wil jij verschijnen in de wereld.
 • Je ziels purpose, je eigen pad, je eigen wijsheid te gaan zien.
 • Meerder diepere, verschillende bewustzijn’s niveaus ervaren.
 • Een bredere systemische manier van kijken ontwikkelen hoe alles met elkaar verbonden is en hoe jij daar onderdeel van bent en je plek erin hebt.
 • Verbinding met aarde en de natuur.
 • Verdieping, verbinding en kracht ten aanzien van je eigen persoonlijke en spirituele leven.
 • Geïnspireerd worden in je werk als mens, coach/ trainer door onze manier van Systemische werken met het wiel.

ONZE VISIE

“Door het aankijken wat nog verborgen ligt en gezien wil worden bewegen we steeds meer naar heelheid, licht en eenheidsbewustzijn. 
We gaan ervan uit dat alles onlosmakelijk met elkaar verbonden is.
Onze werkelijke essentie is liefde. Liefde voor onszelf, de mensen om ons heen en onze (voor)ouders., de natuur, moeder aarde, de Bron, (het goddelijke).
Vanuit ons hart en onze ziel staan we hiermee in verbinding, dit geeft ons een diepere kracht, meer  inzicht en steun op onze reis naar heelheid.”

 

De training Sjamanistisch Systemisch werk wordt gegeven door Atten van der Vlugt en Jacqueline de Vries. Beiden hebben een grote ervaring opgedaan in diverse trainingen, opleidingen en door het leven zelf. Ze werken met de systemische principes en met sjamanistische invloeden en methodes. Ze pretenderen dus geen sjamaan te zijn:)

Beide zijn systemisch opgeleid door o.a. Hylke Bonnema, Elmer Hendrix, Susanne Haze ea. 

WORDT JE GEROEPEN?

Voel je dat je geroepen wordt en wil je onderzoeken, drempels gaan nemen en kijken naar wat er wil bewegen? Ben je bereid je een tijd verder te verdiepen in jezelf? Je weer onder te dompelen in bewustwording? Je onbewuste kanten meer in het licht te willen brengen? Je te laten inspireren voor je werk door nieuwe methodieken en een nieuwe werkwijze te leren? Je bent welkom in de Cirkel, jouw plek wacht op je om door je in genomen te worden!

JAARTRAINING INFO

INFO

De Training Sjamanistisch Systemisch werk wordt in 9 blokken gegeven van wisselend 1 dag of 2 dagen op de vrijdag en zaterdag. Blok 8 is een vijfdaagse in Noord Frankrijk.
De training wordt gegeven door Jacqueline de Vries en Atten van der Vlugt.

2024/25:
Blok 1:  19 okt
Blok 2: 15 en 16 nov
Blok 3: 14 dec
Blok 4: 24 en 25 jan
Blok 5: 22 feb
Blok 6: 21 en 22 maart
Blok 7: 26 april
Blok 8:  Noord Frankrijk plaatsje Bay 5 daagse van 28 mei tm 1 juni.
1 e dag aankomst in de middag tussen 13.00 en 15.00/15.30 opstart programma, 18.30 diner en 20.00 avond programma.
Dag 2 3 en 4 ochtendprogramma van 9.00-14.00-middag van 16.30-18.00 -avond programma 20.00-22.00
5 e dag ochtendprogramma tot +/_13..00  In de middag na de lunch vertrekken we weer naar Nederland. Bay is 4,5 uur rijden vanaf Utrecht.

Blok 9: 21 juni

Tijd in Amsterdam van 10.00 – 17.30 de inloop is vanaf 9.45 uur. 

Bijdrage €2450,- voor 16 dagen, incl. overnachtingen en eten in Frankrijk excl. reis en incl  21% BTW.

Deelbetaling in 5 termijnen van €495.- is mogelijk. Klik hier voor de voorwaarden.

Er is plaats voor maximum 8 deelnemers.
Als we je nog niet kennen willen we graag een live of telefonische intake met je om even af te stemmen. 

Gedurende de training zorgen  we voor thee, koffie en koekjes ed. Graag zelf je eigen lunch meenemen, wij zorgen voor de soep erbij.

Sjamanistisch Systemisch werk

BEN JE GEINTERESSEERD WIL JE MEER INFO of je aanmelden?

NEEM CONTACT OP MET JACQUELINE Mail of bel Tel: 06 270 58 125OF NEEM CONTACT OP MET ATTEN Tel: 06 28736028 Email: info@atten.org

Ervaringen van cliënten: