Jaartraining Sjamanistisch Systemisch werk

JAARTRAINING SJAMANISTISCH SYSTEMISCH WERK

In het Sjamanistisch Systemisch werk gaan we ervan uit dat alles een ziel heeft, dat iedereen met elkaar verbonden is en onderdeel uitmaakt van het grote geheel. In ons werk nemen we steeds als uitgangspunt het Levens wiel van de 4 Ziel velden. Deze zijn de Universele, de Familie, de Collectieve en de Individuele Ziel. Daarmee fungeert dit wiel zowel als landkaart als een kompas en helpt je om steeds weer te kijken waar je nu staat en hoe jij je verhoudt met elk veld. We zijn namelijk altijd onbewust of bewust verbonden met deze Ziel velden. Overtuigingen, tradities, onopgeloste zaken en trauma uit familie en collectieve velden kunnen nog steeds invloed hebben en ons leven bepalen Waar hebben we dus nog iets uit te zoeken, te omarmen of los te laten? Hoe kunnen we blijven uitlijnen op de agenda van onze eigen ziel? Hoe kunnen we op het eenheidsbewustzijn blijven afstemmen?

Familieopstellingen en Sjamanisme

Familieopstellingen laat de verbondenheid zien van het Familieveld. Bij Sjamanisme is de verbondenheid met voorouders, de natuur en  het grote geheel belangrijk en speelt een grote rol. Deze synthese van Sjamanisme en Familieopstellingen hebben wij Sjamanistisch Systemisch werk genoemd. Zo slaan we een brug tussen deze twee.  Een dieper breder holistisch bewustzijn en heling is hier de gemeenschappelijke grond.

Levenswiel van de 4 Ziels groepen

We werken met als uitgangspunt ‘het Levenswiel van de 4 Ziel groepen’. (Dit wiel is geïnspireerd op het levenswiel van Daan van Kampenhout)

 • de Universele Ziel
 • de Familie ziel,
 • de Collectieve Ziel
 • de Individuele Ziel.

Ervarend leren

De training is vooral ervaringsgericht. Je leert het levenswiel van de vier Ziels groepen door het te ervaren en steeds dieper inzichtelijk te voelen hoe de respectievelijke velden werken en aanvoelen. Je wordt je bewust hoe je in het leven staat en je plek hebt in het grote geheel. Dit doen we door verschillende aspecten systemisch te onderzoeken die daar bij horen zoals de plek binnen je familie, gezin, collectief, de relatie met je zelf en de verbinding met de natuur in en om je heen. Je ontmoet en verbindt je met je eigen ziel en je persoonlijkheid hier op aarde en leert hoe je je steeds weer verhoudt met de andere ziel groepen. Het wiel van de vier zielsvelden  is leidend, voor elke dag nemen we een ander aspect in onze aandacht.

Onderzoeken en ervaren

Je wordt telkens opnieuw weer uitgenodigd om in contact te komen met wie je werkelijk bent. Daarmee te oefenen in het laten zien, voelen en ervaren wat er in je leeft. We bewegen ons samen binnen de veiligheid van de Cirkel waarin we onszelf en elkaar steeds opnieuw ontmoeten. Deze energie van de cirkel staat voor vertrouwen, verbinding, gelijkwaardigheid, oneindigheid en eenheid. Daarmee werken en bewegen we steeds op meerdere lagen/dimensies tegelijk. Dit alles onderzoeken en ervaren we door het werken met sjamanistische rituelen, sharing, inquiry, systemische opstellingen, meditatie, klank, dans en beweging.

Training Sjamanistisch Systemisch werk

Wat brengt de training je?

 • Meer inzicht in het levens wiel en de 4 Ziel’s groepen; het familieveld, het collectief, individuele ziel’s veld, het eenheidsbewustzijn, het Universele veld, aarde, zon en de natuur.
 • Meer inzicht in je eigen relaties, je plek in je familie en collectief.
 • Ontwikkelen van je persoonlijke visie, hoe wil jij verschijnen in de wereld.
 • Je ziels purpose, je eigen pad, je eigen wijsheid te gaan zien.
 • Leren luisteren, voelen, afstemmen en in contact komen met je ziel, lichaam en je stem.
 • Meerder diepere, multi dimensionele lagen te ervaren met de rituelen/ceremonies/opstellingen
 • Sjamanistisch Systemisch werk geeft je een bredere manier van kijken hoe alles met elkaar verbonden is en hoe jij daar onderdeel van bent en je plek erin hebt.
 • Verdieping, verbinding en kracht ten aanzien van je eigen persoonlijke en spirituele leven.

Onze visie

“We gaan ervan uit dat alles onlosmakelijk met elkaar verbonden is. Onze werkelijke essentie is liefde. Liefde voor onszelf, de wereld, de natuur, de planeet, de mensheid en onze voorouders. Vanuit ons hart staan we hiermee in verbinding dit geeft ons een diepere verbindende kracht, inzicht en steun.”
De training Sjamanisistisch Systemisch werk wordt gegeven door Atten van der Vlugt en Jacqueline de Vries. Samen werken ze onder de naam Soul Movements. Beiden hebben een grote ervaring opgedaan in diverse trainingen, opleidingen en door het leven zelf. Ze pretenderen geen sjamaan te zijn maar werken met sjamanistische vormen, invloeden en methodes.
Beide zijn opgeleid door Hylke Bonnema en voormalig partners van de Academie voor Opstellingen.

Wordt je geroepen?

Voel je dat je geroepen wordt en wil je onderzoeken, drempels nemen en kijken naar wat er wil bewegen? Je bent welkom in de Cirkel, jouw plek wacht op je om door je in genomen te worden!

Sjamanistisch Systemisch werk

Jaartraining Sjamanistisch Systemisch Werk INFO

De Training Sjamanistisch Systemisch werk wordt 9 keer gegeven op een zaterdag 1 x per maand.

We starten met de volgende training op 19 oktober 2019 de volgende data zijn:
23 nov. 14 dec. 11 jan 2020 1 feb. 7 maart 18 april 16 mei en 13 juni

Tijd is van 10.30 – 17.30  inloop is vanaf 10.00 uur.

Bijdrage € 595, – Excl. 21%  BTW voor 9 dagen 

Meer info? via Jacqueline info@lichtcentrumamsterdam.nl 06 27058125 of Atten email info@atten.org  06 28736028
Kijk ook op onze pagina op  www.facebook.com/soulinmovement. 

Revieuws van deelnemers


De scherpe blik van Jacqueline en de bescheidenheid van ‘nieuwe Sjamaan’ Atten (gekscherend: Yin en Yangeke) hebben een mooie bedding gegeven aan deze Sjamanistische jaartraining.
Ik heb genoten van het speelveld dat zij beiden creëerden. Het verbinden met de familieziel, collectieve ziel, individuele ziel en de universele ziel hebben mij meer verdieping gegeven in mijn werk als lichaamstherapeut en Opsteller.
Het gaf mij helderheid in welk ziels-veld ik bewust aandacht mocht geven, wat een mooie heling heeft veroorzaakt voor mij en mijn voorouders.
Lekker spelen en ontdekken en tegelijkertijd de diepte ingaan en heling veroorzaken. Wat een cadeau! Dank je wel lieve Atten en Jacqueline. Amber

*
Deze training was waardevol, liefdevol en afgestemd op ons als individu, groep. Thema’s uit de wereld gegeven door mensen die zelf deze thema’s ook aangaan in alle openheid. Het bracht me diepgang, werken aan mijn zielstuk, meer inzicht in mijn relatie en die tot mezelf en de wereld. Meer verbinding met alle 4 de velden en de natuurelementen. Dank xxx Merel

*
Deze training kan ik echt aanraden: het gebruik van het levenswiel, opstellingen, de natuur en de kracht van de cirkel! De plek is ook heel fijn: het lichtcentrum (ruim, fijne energie) en bij goed weer de geweldige tuin. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de trainers Jacqueline de Vries en Atten van der Vlugt. Love them! Karin Hoens

*
Een hele mooie reeks verspreid over een periode van 9 maanden. Zalig om een keer per maand bij elkaar te komen. Te leren, te ontwikkelen, te delen, te groeien, kleiner en ook weer groter te worden, in je comfort zone, uit je comfort zone en vervolgens gewoon zijn. In de aanwezige holding space van Atten en Jacqueline, twee ‘mensen’ mensen, met de voeten in de aarde, een prachtig hart wat klopt voor alles wat leeft en een enorme hoeveelheid wijsheid. Gun jezelf dit cadeau! Marjolein

*
Meer contact met me zelf, specifiek met mijn eigen ziel stuk waardoor ik beter bij me zelf kan blijven daar waar ik vroeger in mijn overlevings-stand ging. Het geeft me meer rust en overzie mijn denken mijn gevoel en mijn handelen meer. Het werken met het levenswiel heeft voor mij de dingen meer uit elkaar gehaald, de familie ziel, de collectieve ziel, mijn eigen ziel en de universele ziel. Door het apart te ervaren geeft het duidelijkheid waar mijn fratsen vandaan komen en kan ik er meer mee, vergeving sturen, het in acceptatie en liefde zetten. Door bovenstaande iedere maand een keer met een groep te doen werkt het erg onderhoudend, erg prettig en erg ondersteunend.
Jacqueline en Atten vullen elkaar goed aan en zijn transparant over hun eigen proces en wat de volgende stap is in de cursus. De training heeft structuur, daarnaast blijven ze tunen waar de groep zit, waarop dan geanticipeerd wordt. Dat verdiept het proces wat gaande is en maakt dat we als groep veel vertrouwen en veiligheid opbouwen. Jaap

*
Het is een echt cadeau: voor je zelf, voor je ziel. Deel uitmaken van een cirkel zonder jezelf erin te verliezen. Je mag er zijn, je mag delen, je kunt jezelf èn de ander zien en bemerken wat nodig is: om jezelf te kunnen omarmen, om je ziel te voeden, om liefde te voelen, onvoorwaardelijk. Daarmee te voelen wat goed is, hoe je de dingen ook kunt bekijken en om eens uit je comfort zone te stappen èn je veilig te voelen. Rituelen, dans, stem en contact. Helemaal opgeladen, sterk en blij stap ik na afloop de wijde wereld weer in. En dan elke maand zo! Een aanrader. Marianne