Jaartraining Sjamanistisch Systemisch werk

JAARTRAINING SJAMANISTISCH SYSTEMISCH WERK (vol)

In de Jaartraining Sjamanistisch Systemisch werk gaan we ervan uit dat alles een ziel heeft, dat iedereen met elkaar verbonden is en onderdeel uitmaakt van het grote geheel. In ons werk nemen we steeds als uitgangspunt het Levens wiel van de 4 Ziel velden. Deze zijn de Universele, de Familie, de Collectieve en de Individuele Ziel. Daarmee fungeert dit wiel zowel als landkaart als een kompas en helpt je om steeds weer te kijken waar je nu staat en hoe jij je verhoudt met elk veld. We zijn namelijk altijd onbewust of bewust verbonden met deze Ziel velden. Overtuigingen, tradities, onopgeloste zaken en trauma uit familie en collectieve velden kunnen nog steeds invloed hebben en ons leven bepalen Waar hebben we dus nog iets uit te zoeken, te omarmen of los te laten? Hoe kunnen we blijven uitlijnen op de agenda van onze eigen ziel? Hoe kunnen we op het eenheidsbewustzijn blijven afstemmen?

Familieopstellingen en Sjamanisme

Familieopstellingen laat de verbondenheid zien van het Familieveld. Bij Sjamanisme is de verbondenheid met voorouders, de natuur en  het grote geheel belangrijk en speelt een grote rol. Deze synthese van Sjamanisme en Familieopstellingen hebben wij Sjamanistisch Systemisch werk genoemd. Zo slaan we een brug tussen deze twee.  Een dieper breder holistisch bewustzijn en heling is hier de gemeenschappelijke grond.

Het Levenswiel van de 4 Ziels velden bestaat uit:

 • de Universele Ziel in het Noorden
 • de Familie ziel in het Oosten
 • de Collectieve Ziel in het Zuiden
 • de Individuele Ziel in het Westen

De Aarde, de Bron, de Natuur en Great Spirit horen onlosmakelijke bij dit Levenwiel. (ons wiel is geïnspireerd op het levenswiel van Daan van Kampenhout)

Dit wiel is leidend in onze training. We nemen in een vast terugkerend ritueel de tijd om te voelen in de meerdere bewustzijns lagen. Gedurende de training wordt elk veld met zijn eigen thematiek dieper onderzocht door een tijd er mee te zijn en te voelen wat er ligt om aan te kijken en te transformeren. Zo lopen we in 9 maanden het hele wiel rond, maken een zielsreis door alle velden en daarmee komen zo alle aspecten van elk veld aan bod.

Ervarend leren

De training is vooral ervaringsgericht. Je leert het levenswiel van de vier Ziels groepen door het te ervaren en steeds dieper inzichtelijk te voelen hoe de respectievelijke velden werken en aanvoelen. Je wordt je bewust hoe je in het leven staat en je plek hebt in het grote geheel. Dit doen we door verschillende aspecten systemisch te onderzoeken die daar bij horen zoals de plek binnen je familie, gezin, collectief, de relatie met je ziel en je zelf en de verbinding met de natuur in en om je heen.
Je ontmoet en verbindt je met je eigen ziel en je persoonlijkheid hier op aarde en leert hoe je je steeds weer verhoudt met de andere ziel groepen, de aarde, natuur, Bron/Licht en Great Spirit.

Onderzoeken en ervaren

Je wordt telkens opnieuw weer uitgenodigd om in contact te komen met wie je werkelijk bent. Daarmee te oefenen in het laten zien, voelen en ervaren wat er in je leeft. We bewegen ons samen binnen de veiligheid van de Cirkel waarin we onszelf en elkaar steeds opnieuw ontmoeten. Deze energie van de cirkel staat voor vertrouwen, verbinding, gelijkwaardigheid, oneindigheid en eenheid. Daarmee werken en bewegen we steeds op meerdere lagen/dimensies tegelijk. Het is een reis door veel verschillende bewustzijn niveaus waar we naar kijken.

Dit alles onderzoeken en ervaren we door het werken met sjamanistische rituelen, sharing, inquiry, systemische en natuur opstellingen, healing stones, meditatie, stem, dans en beweging.

Training Sjamanistisch Systemisch werk

Wat brengt de training je?

 • Meer inzicht in het levens wiel en de 4 Ziel’s groepen; het familieveld, het collectief, individuele ziel’s veld, het eenheidsbewustzijn, het Universele veld
 • Leren luisteren, voelen, afstemmen en in contact komen met je eigen ziel, met je lichaam en je stem.
 • Verbinding met aarde en de natuur.
 • Meer inzicht in je eigen relaties, je plek in je familie en collectief.
 • Ontwikkelen van je persoonlijke visie, hoe wil jij verschijnen in de wereld.
 • Je ziels purpose, je eigen pad, je eigen wijsheid te gaan zien.
 • Meerder diepere, verschillende bewustzijn’s niveaus ervaren.
 • Een bredere systemische manier van kijken ontwikkelen hoe alles met elkaar verbonden is en hoe jij daar onderdeel van bent en je plek erin hebt.
 • Verdieping, verbinding en kracht ten aanzien van je eigen persoonlijke en spirituele leven.
 • Geinspireerd worden in je werk als coach door onze methodiek en werken met het wiel.

Onze visie

“We gaan ervan uit dat alles onlosmakelijk met elkaar verbonden is. Onze werkelijke essentie is liefde. Liefde voor onszelf, de wereld, de natuur, de planeet, de mensheid en onze voorouders. Vanuit ons hart staan we hiermee in verbinding dit geeft ons een diepere verbindende kracht, inzicht en steun.”

De training Sjamanisistisch Systemisch werk wordt gegeven door Atten van der Vlugt en Jacqueline de Vries. Samen werken ze onder de naam Soul Movements. Beiden hebben een grote ervaring opgedaan in diverse trainingen, opleidingen en door het leven zelf. Ze pretenderen geen sjamaan te zijn maar werken met sjamanistische vormen, invloeden en methodes.
Beide zijn systemisch opgeleid door Hylke Bonnema en voormalig partners van de Academie voor Opstellingen.

Wordt je geroepen?

Voel je dat je geroepen wordt en wil je onderzoeken, drempels nemen en kijken naar wat er wil bewegen? Je een tijd verder verdiepen in jezelf, je weer onderdompelen in bewustwording? Je laten inspireren voor je werk door nieuwe methodieken en een nieuwe werkwijze te leren? Je bent welkom in de Cirkel, jouw plek wacht op je om door je in genomen te worden!

Sjamanistisch Systemisch werk

(VOL)  Jaartraining Sjamanistisch Systemisch Werk INFO

De Training Sjamanistisch Systemisch werk wordt 9 keer gegeven op een zaterdag 1 x per maand.

We starten met de volgende training op 19 oktober 2019 de volgende data zijn:
23 nov. 14 dec. 11 jan 2020 1 feb. 7 maart 18 april 16 mei en 13 juni

Tijd is van 10.30 – 17.30  inloop is vanaf 10.00 uur.

Bijdrage € 719,95 incl 21% BTW (€595,- excl BTW) voor 9 dagen (VOL) de volgende training start in okt 2020.

Wij zorgen gedurende de dag voor thee, koffie en koekjes ed.
Graag zelf je eigen lunch meenemen, wij zorgen voor de soep erbij.

Meer info? via Jacqueline info@lichtcentrumamsterdam.nl 06 27058125 of Atten email info@atten.org  06 28736028
Kijk ook op onze pagina op  www.facebook.com/soulinmovement. 

Revieuws van deelnemers

Ik heb genoten van de dagen en voelde me gedragen door jullie. Een weer verdiepend bewustzijn in de eenheid van alles en via inzicht de totale verantwoordelijkheid nemen voor mijn zijn. Mijn wensen liggen altijd op het vlak van puurheid, echtheid, verbinding, openheid en verdieping. Dit heb ik allemaal mogen ervaren.

*

Het systemisch werk combineren met de sjamanistische rituelen maakt dat je uit het hoofd in je lijf gaat zitten, goed en zuiver voelt hoe het systeem werkt en je vrij komt van denken, mild en zonder oordeel kunnen kijken en voelen……in het hier en nu! Heerlijk ook om te werken met/en de natuur elementen, het bracht mij heel dichtbij bij mijn kern. De opbouw van de training, met uitgebreid aandacht, oefeningen en opstellingen gebaseerd op de 4 windrichtingen en ordening van geboorte naar dood, waren zeer waardevol en boeiend.
De balans tussen Jacqueline en Atten met ieder z’n eigen kwaliteiten en inbreng heb ik als zeer prettig ervaren.

*

De training heeft mij een groot inzicht gegeven in hoe de verschillende velden zich met elkaar verhouden en zo met elkaar verbonden zijn. Het blijven hangen aan het rationele gevoel van, is het wel de juiste geboorte plek, de relatie met je ouders, grootouders……opvoeding…..maatschappelijk, je boosheid verdriet, het lot,, hebben plaatsgemaakt voor compassie en liefde naar het hele familie systeem en mijn hart heeft zich kunnen openen naar wie IK ben!

*
De scherpe blik van Jacqueline en de bescheidenheid van ‘nieuwe Sjamaan’ Atten (gekscherend: Yin en Yangeke) hebben een mooie bedding gegeven aan deze Jaartraining Sjamanistische Systemisch werk.
Ik heb genoten van het speelveld dat zij beiden creëerden. Het verbinden met de familieziel, collectieve ziel, individuele ziel en de universele ziel hebben mij meer verdieping gegeven in mijn werk als lichaamstherapeut en Opsteller.
Het gaf mij helderheid in welk ziels-veld ik bewust aandacht mocht geven, wat een mooie heling heeft veroorzaakt voor mij en mijn voorouders.
Lekker spelen en ontdekken en tegelijkertijd de diepte ingaan en heling veroorzaken. Wat een cadeau! Dank je wel lieve Atten en Jacqueline. Amber

*
Deze Jaartraining  Sjamanistisch Systemisch werk was waardevol, liefdevol en afgestemd op ons als individu, groep. Thema’s uit de wereld gegeven door mensen die zelf deze thema’s ook aangaan in alle openheid. Het bracht me diepgang, werken aan mijn zielstuk, meer inzicht in mijn relatie en die tot mezelf en de wereld. Meer verbinding met alle 4 de velden en de natuurelementen. Dank xxx Merel

*
De Jaartraining Sjamanistisch Systemisch werk kan ik echt aanraden: het gebruik van het levenswiel, opstellingen, de natuur en de kracht van de cirkel! De plek is ook heel fijn: het lichtcentrum (ruim, fijne energie) en bij goed weer de geweldige tuin. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de trainers Jacqueline de Vries en Atten van der Vlugt. Love them! Karin Hoens

*
Een hele mooie reeks verspreid over een periode van 9 maanden. Zalig om een keer per maand bij elkaar te komen. Te leren, te ontwikkelen, te delen, te groeien, kleiner en ook weer groter te worden, in je comfort zone, uit je comfort zone en vervolgens gewoon zijn. In de aanwezige holding space van Atten en Jacqueline, twee ‘mensen’ mensen, met de voeten in de aarde, een prachtig hart wat klopt voor alles wat leeft en een enorme hoeveelheid wijsheid. Gun jezelf dit cadeau! Marjolein

*
Meer contact met me zelf, specifiek met mijn eigen ziel stuk waardoor ik beter bij me zelf kan blijven daar waar ik vroeger in mijn overlevings-stand ging. Het geeft me meer rust en overzie mijn denken mijn gevoel en mijn handelen meer. Het werken met het levenswiel heeft voor mij de dingen meer uit elkaar gehaald, de familie ziel, de collectieve ziel, mijn eigen ziel en de universele ziel. Door het apart te ervaren geeft het duidelijkheid waar mijn fratsen vandaan komen en kan ik er meer mee, vergeving sturen, het in acceptatie en liefde zetten. Door bovenstaande iedere maand een keer met een groep te doen werkt het erg onderhoudend, erg prettig en erg ondersteunend.
Jacqueline en Atten vullen elkaar goed aan en zijn transparant over hun eigen proces en wat de volgende stap is in de cursus. De training heeft structuur, daarnaast blijven ze tunen waar de groep zit, waarop dan geanticipeerd wordt. Dat verdiept het proces wat gaande is en maakt dat we als groep veel vertrouwen en veiligheid opbouwen. Jaap

*
Het is een echt cadeau: voor je zelf, voor je ziel. Deel uitmaken van een cirkel zonder jezelf erin te verliezen. Je mag er zijn, je mag delen, je kunt jezelf èn de ander zien en bemerken wat nodig is: om jezelf te kunnen omarmen, om je ziel te voeden, om liefde te voelen, onvoorwaardelijk. Daarmee te voelen wat goed is, hoe je de dingen ook kunt bekijken en om eens uit je comfort zone te stappen èn je veilig te voelen. Rituelen, dans, stem en contact. Helemaal opgeladen, sterk en blij stap ik na afloop de wijde wereld weer in. En dan elke maand zo! Een aanrader. Marianne