Individuele Familieopstellingen

INDIVIDUELE FAMILIEOPSTELLING

Bij individuele familieopstellingen worden we bewust dat we niet alleen emoties en gevoelens van ons zelf dragen maar ook die vaak onbewust zijn overgedragen of hebt overgenomen uit je familie. Het kunnen allerlei soorten vragen en gevoelens zijn die zich afspelen bij je. Vaak zijn het thema’s, vragen of patronen die steeds terug keren en die je niet opgelost krijgt. Het kan eenzaamheid zijn, depressie, gevoel van nergens echt bijhoren, niet goed genoeg zijn, verdriet, je schuldig voelen. Maar ook als je je overwerkt en overspannen voelt, of je niet echt doet wat je zou willen met je leven. Het kunnen gevoelens dat je hier niet thuis voelt en er genoeg van hebt. Of dat je het gevoel hebt dat je iets mist wat je maar niet vervuld krijgt.

VASTGELOPEN?

Maar het kan ook zijn dat je bent vastgelopen in je relatie(s). Of dat er veel problemen zijn met je kinderen, in en met je familie. Het kan spelen in je werk of je hebt problemen met je gezondheid. Maar ook op gebied van het doel van je leven, welke kant je op wilt, de keuzes in je leven, het teveel ervan of te weinig, of wat je belemmert en tegenhoudt. We kunnen namelijk onbewust een last dragen door dat we loyaal willen zijn aan familie en of familie leden die een verlies of trauma hebben ervaren. We kunnen teveel familie overtuigingen over hebben genomen, verstrikt zijn met anderen familieleden. Of we dragen iets uit liefde om het familie systeem in balans te houden. We hebben (onbewust) onze eigen plek in het systeem verlaten om anderen te helpen. Het kan dus van alles zijn en is bij iedereen weer verschillend.

Het uiteindelijke doel van familieopstellingen is om jou weer bij je eigen innerlijke kracht, zelfstandigheid en wijsheid te brengen. Aan te kijken en terug te geven wat niet bij jou hoort. Verantwoordelijkheid te nemen voor jezelf om je eigen pad in verbinding te kunnen bewandelen.

WAT VERBORGEN LIGT

Bij individuele familieopstellingen komt aan het licht wat vaak verborgen is gebleven, afgedekt wordt, weinig of niet over gesproken of ontkend is in je familie. Je kan dit vergelijken met een bal die onder water gehouden wordt de bal wil omhoog. Om de bal dus onder water te houden kost veel energie. Dat speelt dus ook in het familiesysteem. Iedereen en alles wat er niet mag zijn hoort er namelijk wel bij. Vervolgens gaat een familielid dit dragen om het familie systeem in balans te houden en wordt de oorspronkelijke ordening verstoord. Dit kan generaties lang doorgaan omdat we uiteindelijk in een familie allemaal verbonden zijn met elkaar in één familie ziel.

SAMEN KIJKEN

Door samen te kijken, te voelen in jezelf, in je lichaam, contact te maken met de diepere lagen, krijgen we inzicht in wat er speelt in je familie, wat gezien en erkend wil worden. Door de opstelling komt wat waarheid is en wat nu zichtbaar mag worden naar boven en krijgt eindelijk een plek.

Een familieopstelling is niet een manier is om het verleden weg te poetsen, pijn weg te maken of van je familie af te komen. Het is in die zin geen quick fix of wondermiddel die de boel oplost. Maar meer een van er doorheen gaan, bewust worden, van aankijken van wat daar is gebeurt, om te gaan zien wat er ligt wat nu aangekeken wil/kan worden. Om je familie te gaan nemen met alles wat daar is. Maar ook om je eigen grenzen daarin te mogen voelen. 

Het gaat over leren voelen in je lijf waar alles aan herinneringen nu eenmaal is opgeslagen en hoe je verbonden bent met je familie als groep en waar je plek is. Het zal je echt veel inzichten geven,

De overtuigingen, de overlevingsmechanisme en patronen in je familie te gaan inzien, de herhaling ervan en uiteindelijk zelf steeds meer verantwoordelijkheid te gaan dragen voor de pijn en het tekort wat je hebt opgelopen bij je ouders. Dat is een heel proces. 

Je kunt per keer kijken de beslissing ligt steeds bij jou. Maar het kan ook zijn dat je al van te voren een doel hebt waar je naar toe wilt of een thema of (levens)vraag verder wilt uitdiepen. Dan is het misschien tijd om meteen wat langer samen op reis te gaan en een individueel coaching traject in te stappen.

HOE GAAT DAT NU IN DE PRAKTIJK BIJ INDIVIDUELE FAMILIEOPSTELLINGEN?

Ik werk vooral intuïtief door me af te stemmen op jouw energie, je verhaal, waar je tegen aanloopt, je vraag waar je mee komt. Van daar uit komen we tot de kern vraag die we dieper gaan onderzoeken door middel van een opstelling. Je vraag is steeds de focus, zeg maar de schijnwerper die we op je familieveld zetten om meer inzichten te krijgen in je vraag.

In plaats van ‘representanten’ zoals in een groep, werk ik met blaadjes als vloerankers. Jij gaat zelf staan op de blaadjes die we in de ruimte als ‘representanten’ neerleggen waardoor je zelf direct alles kan voelen en ervaren. We laten ons leiden door het wetende veld, door wat er speelt en gevoeld wordt en gaan zo samen op reis. Familieopstellingen gebruik ik in combinatie met de inzichten die ik heb opgedaan uit andere trainingen, opleidingen en het Sjamanisme.

INDIVIDUELE FAMILIEOPSTELLINGEN

INFO

NB Wachttijd is momenteel ongeveer 6 weken. 

Een familieopstelling duurt vaak rond de 2 uur, we hebben een gesprek en een opstelling. Vooraf vraag ik je over feitelijkheden in je familie zodat je die alvast aan mij mailt.

Tarief voor particulieren is € 160,- incl btw per opstelling en voorbereiding. Betaal je contant op de dag zelf dan is het €150.-
Voor (jonge) mensen met een kleiner besteed budget is het tarief bespreekbaar.

Wil je een aparte zakelijke factuur voor je bedrijf dan komt er BTW bovenop. Na betaling ontvang je een factuur.

Familieopstellingen vaste groep

BEN JE GEINTERESSEERD EN WIL JE EEN AFSPRAAK MAKEN?

NEEM CONTACT OP MET JACQUELINE
Tel: 06 270 58 125

Ervaringen van cliënten: