Individuele Familieopstellingen

Individuele Familieopstellingen

Bij individuele familieopstellingen worden we bewust dat we niet alleen emoties en gevoelens van ons zelf dragen maar ook die vaak onbewust zijn overgedragen of hebt overgenomen uit je familie. Het kunnen allerlei soorten vragen en gevoelens zijn die zich afspelen bij je. Vaak zijn het thema’s, vragen of patronen die steeds terug keren en die je niet opgelost krijgt. Het kan eenzaamheid zijn, depressie, gevoel van nergens echt bijhoren, niet goed genoeg zijn, verdriet, je schuldig voelen. Maar ook als je je overwerkt en overspannen voelt, of je niet echt doet wat je zou willen met je leven. Het kunnen gevoelens dat je hier niet thuis voelt en er genoeg van hebt. Of dat je het gevoel hebt dat je iets mist wat je maar niet vervuld krijgt.

Vastgelopen?

Maar het kan ook zijn dat je bent vastgelopen in je relatie(s). Of dat er veel problemen zijn met je kinderen, in en met je familie. Het kan spelen in je werk of je hebt problemen met je gezondheid. Maar ook op gebied van het doel van je leven, welke kant je op wilt, de keuzes in je leven, het teveel ervan of te weinig, of wat je belemmert en tegenhoudt. We kunnen namelijk onbewust een last dragen door dat we loyaal willen zijn aan familie en of familie leden die een verlies of trauma hebben ervaren. We kunnen teveel familie overtuigingen over hebben genomen, verstrikt zijn met anderen familieleden. Of we dragen iets uit liefde om het familie systeem in balans te houden. We hebben (onbewust) onze eigen plek in het systeem verlaten om anderen te helpen. Het kan dus van alles zijn en is bij iedereen weer verschillend.

Het uiteindelijke doel van familieopstellingen is om jou weer bij je eigen innerlijke kracht, zelfstandigheid en wijsheid te brengen. Aan te kijken en terug te geven wat niet bij jou hoort. Verantwoordelijkheid te nemen voor jezelf om je eigen pad in verbinding te kunnen bewandelen.

Wat verborgen ligt

Bij individuele familieopstellingen komt aan het licht wat vaak verborgen is gebleven, afgedekt wordt, weinig of niet over gesproken of ontkend is in je familie. Je kan dit vergelijken met een bal die onder water gehouden wordt de bal wil omhoog. Om de bal dus onder water te houden kost veel energie. Dat speelt dus ook in het familiesysteem. Iedereen en alles wat er niet mag zijn hoort er namelijk wel bij. Vervolgens gaat een familielid dit dragen om het familie systeem in balans te houden en wordt de oorspronkelijke ordening verstoord. Dit kan generaties lang doorgaan omdat we uiteindelijk in een familie allemaal verbonden zijn met elkaar in één familie ziel.

Samen kijken

Door samen te kijken, te voelen in jezelf, in je lichaam, contact te maken met de diepere lagen, krijgen we inzicht in wat er speelt in je familie, wat gezien en erkend wil worden. Door de opstelling komt wat waarheid is en wat nu zichtbaar mag worden naar boven en krijgt eindelijk een plek.

Een familieopstelling is niet een manier is om het verleden weg te poetsen, pijn weg te maken of van je familie af te komen. Het is in die zin geen quick fix die de boel oplost. Maar meer een van er doorheen gaan, van aankijken van wat daar is gebeurt, om te gaan zien wat er ligt wat nu aangekeken wil/kan worden. Om je familie te gaan nemen met alles wat daar is. Maar ook om je eigen grenzen daarin te mogen voelen.

Het gaat over leren voelen in je lijf waar alles aan herinneringen nu eenmaal is opgeslagen en hoe je verbonden bent met je familie als groep en waar je plek is.

De overtuigingen, de overlevingsmechanisme en patronen in je familie te gaan inzien, de herhaling ervan en uiteindelijk zelf steeds meer verantwoordelijkheid te gaan dragen voor de pijn en het tekort wat je hebt opgelopen bij je ouders.

Hoe gaat dat nu in de praktijk bij Individuele Familieopstellingen?

Ik werk vooral intuïtief door me af te stemmen op jouw energie, je verhaal, waar je tegen aanloopt, je vraag waar je mee komt. Van daar uit komen we tot de kern vraag die we dieper gaan onderzoeken door middel van een opstelling. Je vraag is steeds de focus, zeg maar de schijnwerper die we op je familieveld zetten om meer inzichten te krijgen in je vraag.
In plaats van ‘representanten’ zoals in een groep, werk ik met blaadjes als vloerankers. Jij gaat zelf staan op de blaadjes die we in de ruimte als ‘representanten’ neerleggen waardoor je zelf direct alles kan voelen en ervaren. We laten ons leiden door het wetende veld, door wat er speelt en gevoeld wordt en gaan zo samen op reis. Familieopstellingen gebruik ik in combinatie met de inzichten die ik heb opgedaan uit andere trainingen, opleidingen en het Sjamanisme.

individuele Familieopstellingen

Individuele Familieopstellingen INFO

De eerste familieopstelling die je bij me doet duurt vaak rond de 2 uur, we hebben dan een gesprek en een opstelling. Ik zal je van te voren vragen over feitelijkheden in je familie en me deze te mailen voor we van start gaan.

Mogelijk is dat 1 keer genoeg is maar het kan ook zijn dat je het nodig hebt om wat langer en dieper te werken aan een probleem. Dat er meer tijd nodig is om de dingen aan te kijken die aandacht vragen. Je kan dat steeds per keer zelf beslissen.

Het kan ook zijn dat je al van te voren een doel hebt waar je naar toe wilt of een thema of (levens)vraag verder wilt uitdiepen. Dan is het misschien tijd om wat langer samen op reis te gaan en een individueel coaching traject in te stappen.

Tarief voor particulieren is € 125,- incl btw per opstelling van gem.2 uur. (NB per 1-1-2020 gaat het tarief omhoog voor de 1e sessie naar €150,- incl 21% btw vervolg sessies blijven €125,-)
Betaling gaat via deze site. 

Wil je een zakelijke faktuur voor je bedrijf dan komt de BTW er bovenop. (Zie bedrijfsopstelling.)

Ben je geinteresseerd en wil je een afspraak maken?

Neem contact op met Jacqueline

Tel: 06 270 58 125
Mail: info@lichtcentrumamsterdam.nl

Ervaringen van cliënten:

Recentie op Facebook
18 november 2017

De individuele opstelling bij Jacqueline heeft een enorm helder licht geschenen op mijn plek binnen het systeem van herkomst. Jacqueline wist me feilloos mee te nemen in het maken van de helende beweging(en). De opstelling heeft me ontzettend veel gebracht en kabbelt nog na in mijn systeem. Jacqueline haar begeleiding heb ik ervaren als duidelijk, krachtig en gelijktijdig zacht en vrouwelijk. Dank je wel Jacqueline voor je krachtige werk(ing)!

Ik ben je erg dankbaar voor de familie opstelling van maandag jl.
Het gaf mij mooie inzichten en voelt nu heel ontspannen en rustig aan.
Heel veel dank hiervoor.  Conny

In de zomer was ik bij je voor een individuele familieopstelling die veel heeft losgemaakt in de periode erna. Het heeft me meer inzicht gegeven dan jaren therapie, dankjewel daarvoor. Anne

Ja het was weer een heftige opstelling, maar het verandert ook wel wat!!!! De leegte is gevuld!  Het patroon van zoeken en eten is weg, ik ben al een kilo afgevallen en voel me rustig en actief. Wat een verandering. Heerlijk. Dank je wel voor je geweldige manier van werken. Ik ben er blij mee. Tot gauw! Liefs Ineke

Een Familie opstelling met Jacqueline waarbij partners uit het verleden, vader en moeder hebben gezorgd voor een grotere verandering. Mijn beeld, gevoel, cq overtuiging is veranderd en daarmee mijn gedrag. Vanuit de liefde voor mijzelf en de ander durf ik te vragen wat ik echt nodig heb om te kunnen groeien en om verder te kunnen helen.
Ik ervaar Jacqueline als een liefdevolle vrouw, die haar vak verstaat en die je bemoedigd door haar vragen en structurering om de liefde voor jezelf te zien, te voelen en daarmee te dealen naar jezelf en anderen. Zij helpt je met inzicht, haar liefde haar vakkennis en vooral haar eigen openheid….Dank!  Bernadette

Een paar weken geleden ben ik geweest voor een sessie ‘familieopstellingen’ met Jacqueline. Dat is  supergoed bevallen! Ik ken mezelf vrij aardig en weet dat bepaalde zaken mij triggeren vanwege patronen en situaties uit het verleden. De sessie bracht voor mij een diepere laag naar boven waarvan ik me niet eerder bewust ben geweest. Heel prettig, want onbewuste reacties kunnen je behoorlijk dwars zitten, zowel privé als zakelijk. Door dat diepere niveau helder te krijgen kan ik de automatische reactie herkennen en in perspectief plaatsen. Dat geeft lucht en ruimte. Ik kan Lichtcentrum Amsterdam dan ook aan iedereen aanraden. Jacqueline is een prettige, vrolijke coach met een warme energie en de locatie is geweldig. De sfeer van een Franse boerderij in Amsterdam Noord, je voelt je een beetje op vakantie.  Jasmijn de Jong