Jacqueline de Vries

MIJN UITGANGSPUNT

In plaats van te oordelen over goed of slecht ben ik steeds aan het leren te omarmen wat er is en daarin liefdevol te blijven naar mezelf. Opstellingen werken voor mij ook op deze manier. Door te blijven voelen wat er in mij leeft, op te ruimen wat er blokkeert en steeds weer vorm en ruimte te geven. Dat maakt dat mijn levens (ziel) kracht door me heen blijft stromen. Ik weet dat de liefde voor mezelf en mijn levenskracht in mezelf voelen me helpt om mijn eigen unieke leven te leven. Steeds weer je werkelijke plek in te nemen in je familie, je plek in de wereld. De de verbinding te ervaren met de kracht en liefde van je ziel. Dat is mijn uitgangspunt voor mezelf en in mijn werk met mensen.

‘The truth is forever travelling, its love in progress’

Jacqueline de Vries Lichtcentrum Amsterdam

MIJN WERK

In het Lichtcentrum Amsterdam begeleid ik mensen die een stap vooruit willen nemen of een transformatie willen doormaken. Dit kan zijn op persoonlijk, spiritueel, relationeel, werk of op organisatie gebied. Dit doe ik met hart en ziel, met alles wat ik in me heb. Mijn doel is om je bewustwording, stroming, verbinding, inzichten en richting te brengen. Dit doe ik door het systemisch werk in allerlei variaties aan te bieden. Opstellingen bieden je een manier van contact maken met de meerdere lagen in en om je heen. Een methode die verder gaat dan persoonlijke gesprekken of therapie. Die ik met liefde inzet voor verlichting van mensen en het grotere geheel.

‘Als het Licht brand in je hart vindt je altijd de weg naar huis’

SAMEN WERKEN

Naast individuele begeleiding geef ik hier in het Lichtcentrum Amsterdam diverse opstelling dagen en trainingen. Ik werk ook samen met Atten van de Vlugt www.atten.org  We geven samen oa. de Jaar Training Sjamanistisch Systemisch werk, en de Soul Quest in Noord Frankrijk.  Onze samenwerking geven we onder de passende naam Soul Movements.

Atten Jacqueline

MIJN LEVENSPAD

Al vanaf jonge leeftijd voelde ik aan of iets wel of niet goed voelde. De waarheid gaat vaak schuil onder vele lagen en als kind voel je eigenlijk alles maar kan je het nog niet benoemen. Later wil je het met je hoofd begrijpen maar dat werkt dus ook niet. Het vertrouwen op je gevoel is het resoneren met de levensstroom die overal doorheen stroomt. Of iets goed voelt, als waar aanvoelt en klopt op een bepaald moment en alles met elkaar verbindt is voor mij stroming en beweging.

LEVENSSTROOM

Deze levensstroom komt uit ons hart, geest, ziel, het universum. Wanneer je blijft afstemmen op en in verbinding bent met je eigen ziel, je eigen licht en je eigen liefde kan deze levenskracht door je heen stromen. Onze bagage en ballast is dat we alles vanuit het denken proberen te begrijpen en op te lossen. Alleen de levensstroom is niet het terrein van het denken maar van het hart. Het hart is voor mij de verbinding op het kruispunt van verticaal bewustzijn (ziel, bron, bewustzijn, universum en aarde) en horizontaal bewustzijn (familieveld, collectieve veld, aarde en natuur)

Jouw levenskracht zal je continu uit dagen om te groeien, te expanderen en nieuwe wegen en oplossingen te zoeken. Het vraagt je om jouw unieke pad te bewandelen en jezelf te bevrijden van wat jij en de wereld van jou verwacht. Te volgen wat je ziel, jouw hart voelt als waarheid. Vrijheid in verbinding dat is mijn motto.

DANKBAAR

Dat proces heb ik zelf ervaren, het gaan door existentiële angsten, liefde, woede, pijn, loslaten en overgave om te komen bij wie je in essentie bent. Bij je eigen kern van licht en zelfliefde. Ik ben na een turbulente eenzame pubertijd en wellicht daardoor, al op jonge leeftijd gaan doen waar ik naar toe getrokken werd. Wat mijn focus en liefde heeft is creativiteit, persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit. Dat maakte dat ik vanaf mijn 19e levensjaar tot heden zelfstandig ondernemer en al vier bedrijven verder ben. Mijn bedrijven hebben me veel geleerd en gegeven. De liefde in mijn jonge jaren, de ondernemers kracht die ik van mijn vader heb gekregen. De eigenzinnigheid van mijn beide ouders daar ben ik dankbaar voor.

foto Han en mij
je vader| familieopstellingen

TROUW AAN JEZELF

De trouw om echt mijn eigen pad te blijven volgen heeft uiteindelijk geleid tot Lichtcentrum Amsterdam. Lichtcentrum staat voor het licht in jezelf, het licht in jouw centrum, in je oerkern. Samen met de verbinding van het licht wat uit het Grote Bewustzijn komt de Bron, God, Godin, Great Spirit of wat voor naam jij er voor hebt of het wilt geven. Amsterdam staat voor mij voor Vrijheid. Het is voor mij de plek waar ik geboren ben en waar ik de vrijheid die ik nodig heb het meest ervaar. Al heel vroeger stond Amsterdam bekend om het aantrekken van mensen uit alle windstreken. Republiek Amsterdam noemde men het. Niet voor niets trekken zoveel mensen nog steeds hierheen.

Met de ontwikkelingen hier in de omgeving was het Lichtcentrum ook een plek die ik vervolgens  weer moest verdedigen en echt gaan innemen. Dit gaf me de ervaring om mijn kracht weer op een ander manier te ontdekken. Ik ben ook hier dankbaar voor, de ziel’s lessen die daarmee gepaard gingen hebben me verder gebracht.

Kortom: Mijn leven nu op deze prachtige blauwe knikker samen met mijn geliefden, familie, man, kinderen en kleinkind, alle mooie vrienden en mensen is voor mij zeer de moeite waard!

Graag ben ik jou van dienst om het voor jou ook optimaal de moeite waard te maken.

MIJN CV

Wil je meer weten over mijn opleidingen en trainingen die ik gedaan heb? Kijk dan hier voor mijn CV.

Media

In december 2017 is Jacqueline de Vries gevraagd voor een familie opstelling met Stine Jensen in haar programma ‘Dus ik ben er nog’ van HUMAN TV op NPO. Je kan daar een indruk krijgen van het centrum, de ruimte, van mij en van een opstelling gegeven in een groep.

Het is een hele interessante uitzending over het thema Samen, over individu en groep. ( Ik begin ongeveer bij 9.19)

Klik hier voor de link

September 2019 is Jacqueline de Vries gevraagd om een familieopstelling te doen voor de VPRO voor de documentaire ‘Mijn seks is stuk’ van Liza Korpershoek. Zij onderneemt daarin een zoektocht om te kijken naar haar relatie met intimiteit, seks en liefde. De familieopstelling is een onderdeel van haar zoektocht naar de diepere betekenis erachter.

De opstelling heeft uiteindelijk geen plek kunnen krijgen in de docu. Jammer want het gaf een goede indruk van de onderliggende gevoelens. Hoe onopgeloste emoties en trauma vanuit het familie systeem nog steeds doorwerken in een volgende generatie.

Wil je een afspraak of meer informatie?

MAIL OF BEL ME GERUST!
NEEM CONTACT OP MET JACQUELINE
Tel: 06 270 58 125
Relatieopstellngen
[instagram-feed]