Het nieuwe opstellen wat is het?

HET NIEUWE OPSTELLEN

Het nieuwe opstellen gaat verder dan het zeg maar de oudere manier van opstellen. Wat vaak daar nog gebeurd dat de mensen in het veld gezet worden door ze bij de schouders te nemen. De begeleiding biedt meer sturing en laat de mensen helende zinnen uit spreken. We zijn als mensen en als opstellers verder gegaan in de beweging en ontwikkeling van het opstellen. We zien dat het grote veld van onvoorwaardelijke liefde en eenheidsbewustzijn groter is en verder gaat. Dat het dimensies in dimensies zijn en dat wij mensen daarmee verbonden zijn. Dat we in staat zijn om andere dimensies, oa die van waar we vandaan komen ook steeds meer kunnen gaan voelen.

MULTIDIMENSIONAAL

We kunnen daarom werken in opstellingen met familievelden en collectieve velden. Maar dus ook met de dimensies waar we vandaan komen en die steeds meer voelbaar zijn. Deze dimensies komen er dus bij en maakt deze vorm van opstellen multi dimensionaler. Het geeft een nog meer vervullend gevoel omdat je in contact komt met je ziel’s essentie van wie je werkelijk bent. Doordat we verbonden zijn en vertrouwen dat alles er is kunnen we dit eigenlijk zonder woorden of met steeds minder woorden en met steeds minder representanten.

Het nieuwe opstellen

HORIZONTALE EN VERTICALE VERBINDING

Deze dimensies opstellen maakt dat we dit kunnen verbinden met de aarde waar we leven en met onze voorouders. Daarmee maken we een verticale en een horizontale verbinding.

Bert Hellinger introduceerde deze manier van opstellen en gebruikt hem steeds meer. Zijn hele leven heeft hij opengestaan voor nieuwe ontwikkelingen steeds nieuwe inzichten toegevoegd. Ik denk doordat hij meer naar de dood beweegt deze dimensies voor hem meer voelbaar zijn geworden. Hierdoor ontstaat er dus een nieuwe vorm, het nieuwe opstellen en bewegen we naar meer Spirituele Familieopstellingen.

Ik ben opgeleid in deze nieuwe manier van opstellen. Ik pas dit toe in o.a. onze Sjamanistische Systemische Training  maar ook in de diverse andere workshops zoals Liefde van je Ziel etc.

Naast het “nieuwe’ opstellen  vind ik nog steeds veel waarde in het “oude” opstellen, met name de toepassing ervan op het thema ordening van je plek in het systeem. Daarmee is mijn werk is een rijke eclectische mix van beide geworden.

[instagram-feed]