Training Sjamanistisch Systemisch werk

Training Sjamanistisch Systemisch werk

Bij deze training Sjamanistisch Systemisch werk gaan we ervan uit dat alles een ziel heeft, mensen, bomen, dieren, stenen, de aarde, de zon. Alles en iedereen is met elkaar verbonden en maakt onderdeel uit van het grote geheel. Vroeger was de Sjamaan de enige die kon reiken in de zielenwereld en daar healing verrichten door rituelen en andere taken uit te voeren. Doordat de sluiers tussen de onze wereld en de andere dimensies steeds meer open gaan en de frequentie trilling van de aarde verhoogt zijn gewone mensen ook in staat om zelf deze verbinding te ervaren.

Familieopstellingen en Sjamanisme

Familieopstellingen laat de verbondenheid zien van het Familieveld. Bij Sjamanisme is de verbondenheid met voorouders, de natuur en  het grote geheel belangrijk en speelt een grote rol. Deze synthese van Sjamanisme en Familieopstellingen hebben wij Sjamanistisch Systemisch werk genoemd. Zo slaan we een brug tussen deze twee.  Een dieper breder holistisch bewustzijn en heling is hier de gemeenschappelijke grond.

Levenswiel van de 4 Ziels groepen

In deze training nemen we steeds als uitgangs punt het Levenswiel van de 4 Ziel groepen: (Dit wiel is geïnspireerd op het levenswiel van Daan van Kampenhout)

  • de Universele Ziel
  • de Familie ziel,
  • de Collectieve Ziel
  • de Individuele Ziel.

Landkaart en kompas

Dit wiel fungeert zowel als een landkaart en als kompas en helpt je daarmee om steeds weer te kijken waar je nu staat en hoe jij je verhoudt met elk veld. We zijn namelijk altijd onbewust of bewust verbonden met deze Ziel’s velden. Het is elke keer weer de vraag hoe we vanuit ons individuele ziel/zelf ons daarmee verhouden. Op welk gebied in onszelf hebben we wat uit te zoeken? De verbinding mee aan te gaan, te omarmen of op te lossen? Hoe kunnen we blijven uitlijnen op de agenda van onze ziel? Wanneer dat de vraagstelling wordt dan zal je getoond worden wat er nog opgeruimd dient te worden. Daardoor ga je weer ruimte krijgen om te ontvangen wat je nodig hebt om op je pad verder te gaan.

De training Sjamanistisch Systemisch werk

De training is vooral ervaringsgericht. Je leert het levenswiel van de vier Ziels groepen door het te ervaren en steeds dieper inzichtelijk te voelen hoe de respectievelijk velden werken en aanvoelen. Je wordt je bewust hoe je in het leven staat en je plek hebt in het grote geheel. Dit doen we door verschillende aspecten systemisch te onderzoeken die daar bij horen zoals de plek binnen je familie, gezin, je werk, de relatie met je zelf en de verbinding met de natuur in en om je heen. Je ontmoet en verbindt je met je eigen ziel en leert hoe je je steeds weer verhoudt met de andere ziel groepen. Het wiel is leidend, voor elke avond nemen we een ander aspect in onze aandacht.

Onderzoeken en ervaren

Je wordt telkens opnieuw weer uitgenodigd om in contact te komen met wie je werkelijk bent. Te oefenen in het laten zien, voelen en ervaren wat er in je leeft. We bewegen ons samen binnen de veiligheid van de Cirkel waarin we elkaar steeds opnieuw ontmoeten. De energie van de cirkel staat voor vertrouwen, verbinding, gelijkwaardigheid, oneindigheid en eenheid. Zo werken en bewegen we steeds op meerdere lagen/dimensies tegelijk. Dit alles onderzoeken en ervaren we door het werken met sjamanistische rituelen, sharing, inquiry, systemische opstellingen, meditatie, dans en beweging.

Training Sjamanistisch Systemisch werk

Wat je leert even op een rijtje

* Systemisch werk
* Ritueel /ceremonie Levenswiel van de vier Ziels groepen
* Familie *Voorouder velden *mannelijk/vrouwelijke lijn
* Verbinden met de ongeziene wereld, gidsen/hulpbronnen
* Healing Circle *Cleansing Circle
* Sharing
* Inquiry
* Expressie stem en dans

Onze visie

“We gaan ervan uit dat alles onlosmakelijk met elkaar verbonden is. Onze werkelijke essentie is liefde. Liefde voor onszelf, de wereld, de natuur, de planeet, de mensheid en onze voorouders. Vanuit ons hart staan we hiermee in verbinding dit geeft ons een diepere verbindende kracht, inzicht en steun.”
De training Sjamanisistisch Systemisch werk wordt gegeven door Atten van der Vlugt (moderne Sjamaan) en Jacqueline de Vries. Ze werken samen onder de naam Soul Movements. Beiden hebben een grote ervaring opgedaan in diverse trainingen, opleidingen en door het leven zelf.
Ze zijn opgeleid door Hylke Bonnema en voormalig partners van de academie voor Opstellingen.

Voel je dat je geroepen wordt en wil je onderzoeken, drempels nemen en kijken naar wat er wil bewegen? Je bent welkom in de Cirkel, jouw plek wacht op je om door je in genomen te worden!

Sjamanistisch Systemisch werk

Training Sjamanistisch Systemisch Werk INFO

De Training Sjamanistisch Systemisch werk wordt 9 keer, een avond per maand, gehouden op woensdagavond in Amsterdam. Start 4 okt. vervolgens 8 nov. 6 dec. 10 jan 2018, 7 feb. 7 maart, 4 april, 9 mei, 6 juni.
Daarnaast geven we ook workshops hierin.
Tijd is van 19.30 – 22.30
Bijdrage is €295,- incl  21 % btw  voor 9 trainings avonden. Wil je een zakelijke faktuur dan komt de BTW erbij.

Meer info? via Jacqueline info@lichtcentrumamsterdam.nl 06 27058125 of Atten email info@atten.org  06 28736028
Kijk ook op onze pagina op  www.facebook.com/soulinmovement.  

Revieuws van deelnemers

*
Deze training kan ik echt aanraden: het gebruik van het levenswiel, opstellingen, de natuur en de kracht van de cirkel! De plek is ook heel fijn: het lichtcentrum (ruim, fijne energie) en bij goed weer de geweldige tuin. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de trainers Jacqueline de Vries en Atten van der Vlugt. Love them! Karin Hoens

*
Een hele mooie reeks van avonden verspreid over een periode van 9 maanden. Zalig om een keer per maand bij elkaar te komen. Te leren, te ontwikkelen, te delen, te groeien, kleiner en ook weer groter te worden, in je comfort zone, uit je comfort zone en vervolgens gewoon zijn. In de aanwezige holding space van Atten en Jacqueline, twee ‘mensen’ mensen, met de voeten in de aarde, een prachtig hart wat klopt voor alles wat leeft en een enorme hoeveelheid wijsheid. Gun jezelf dit cadeau! Marjolein

*
Meer contact met me zelf, specifiek met mijn eigen ziel stuk waardoor ik beter bij me zelf kan blijven daar waar ik vroeger in mijn overlevings-stand ging. Het geeft me meer rust en overzie mijn denken mijn gevoel en mijn handelen meer. Het werken met het levenswiel heeft voor mij de dingen meer uit elkaar gehaald, de familie ziel, de collectieve ziel, mijn eigen ziel en de universele ziel. Door het apart te ervaren geeft het duidelijkheid waar mijn fratsen vandaan komen en kan ik er meer mee, vergeving sturen, het in acceptatie en liefde zetten. Door bovenstaande iedere maand een keer met een groep te doen werkt het erg onderhoudend, erg prettig en erg ondersteunend.
Jacqueline en Atten vullen elkaar goed aan en zijn transparant over hun eigen proces en wat de volgende stap is in de cursus. De training heeft structuur, daarnaast blijven ze tunen waar de groep zit, waarop dan geanticipeerd wordt. Dat verdiept het proces wat gaande is en maakt dat we als groep veel vertrouwen en veiligheid opbouwen. Jaap

*
Het is een echt cadeau: een avond voor je zelf, voor je ziel. Deel uitmaken van een cirkel zonder jezelf erin te verliezen. Je mag er zijn, je mag delen, je kunt jezelf èn de ander zien en bemerken wat nodig is: om jezelf te kunnen omarmen, om je ziel te voeden, om liefde te voelen, onvoorwaardelijk. Te voelen wat goed is, hoe je de dingen ook kunt bekijken en om eens uit je comfort zone te stappen èn je veilig te voelen. Rituelen, dans, stem en contact. Helemaal opgeladen, sterk en blij stap ik na afloop de wijde wereld weer in. En dan elke maand zo’n avond! Een aanrader. Marianne