Basis training familieopstellingen

In deze Basis Training Familieopstellingen kom je meer te weten over de systemische basisprincipes, de systemische wetmatigheden en de basishouding. Verder onderzoeken we de basis relaties en de ordening hierin. We gaan dieper in op deze ordening aan de hand van de metafoor van de Fontein. (boek Els van Steijn)
Wil je graag wat meer leren over Familieopstellingen? Werk je met mensen, heb je een praktijk en ben je persoonlijk geïnteresseerd? Je ontwikkelt in de training je invoelende waarnemende vermogen en je intuïtie. Je wordt je beter bewust van je lichaam, je leert je af te stemmen op de onderstroom en het veld. Daarnaast geeft de systemische manier van kijken die je ontwikkelt je een nieuw en inspirerend perspectief op de mensen en de wereld om je heen.

ERVAREND LEREN?

In deze Basis Training Familieopstellingen ligt het accent vooral op het zelf ervarend leren. Doordat je zelf opstellingen gaat ervaren, ga je je eigen ziel’s pad en eigen familieveld onderzoeken. Je leert aan den lijve hoe familieopstellingen doorwerken op een diepere laag. Door vaker opstellingen te doen ga je beter voelen in jezelf en je leert daarop te vertrouwen. Je durft je steeds meer te openen en  je gaat dieper ervaren wie je bent en waar jij eigenlijk vandaan komt. Het steeds meer bewust worden van je plek en de verbinding met jouw familiesysteem geeft je meer verbondenheid. Hiermee is deze training dus ook een bijdrage aan je eigen ontwikkeling. Afhankelijk van je vooropleiding kun je deze Basis training Familieopstellingen gaan gebruiken om een individuele familieopstelling te gaan geven in je praktijk aan je cliënten.

HOE IK WERK

Mijn manier van werken is dat ik me steeds richt op het voelen in het lichaam. Je lichaam heeft namelijk alle wijsheid in zich. Verder volg ik het veld en laat dat leidend zijn. Het volgen betekent dat ik erop vertrouw, dat we durven te zijn en te kunnen blijven bij wat er zichtbaar wil worden in een opstelling. We leren het uit houden om om te gaan met het niet weten en niet meteen op te willen lossen. We werken meer vanuit de innerlijke beweging en gaan hiermee meer richting van het nieuwe opstellen. Je essentie spreekt de taal van de ziel en we volgen vooral deze beweging van de ziel die verder wil gaan. Daarnaast zullen we in de training werken met lichaamswerk, meditatie en sharing. 
Wil je meer weten over mij en mijn achtergrond kijk even hier.

WAT BRENGT DEZE BASIS TRAINING FAMILIEOPSTELLINGEN JE?

  • inzicht in je eigen basisrelaties; moeder, vader, directe familieleden en de ordening hierin. Het werken met de Fontein (boek Els vanSteijn)  komt uitgebreid aan bod. 
  • je eigen plek weer innemen in je familie.
  • leren van de theorie van drie systemische basisprincipes, over de basishouding van jou als opsteller,  over de kunst van het ‘systemisch” helpen in relatie tot je clienten..
  • beter leren voelen in je lichaam, waardoor vertrouwen op je gevoel en intuïtie toeneemt..
  • meer contact met je lichaam en je ziel gaan ervaren.
  • inspiratie en zelfvertrouwen in jezelf ervaren doordat je stappen zet in je eigen persoonlijke ontwikkeling
  • systemische manier van kijken ontwikkelen waardoor je meer zingeving en verbinding ervaart.
  • de mogelijkheid om in je eigen praktijk een op een te gaan werken met individuele familieopstellingen dmv de blaadjes methode (vloerankers).
  • intervisie tussen de trainingsdagen door.

Deze Basis Training is geen volledige opleiding in Familieopstellingen. Dat neemt echt meer tijd. Het geeft een hele goede basis en begin om te leren er mee aan het werk te gaan. Er zijn ook zelfs al een aantal mensen in de training geweest  die al wel een opleiding hebben gedaan en hier toch nog veel aan professionele en persoonlijke inzichten hebben geleerd. Dus er valt veel te halen:)
Het is echter aan ieders eigen inzicht en vooropleiding hoe je dit werk weer verder door ontwikkelt in je eigen coaching en in de praktijk brengt.  

Omdat er regelmatig vraag naar is, is er na deze training de mogelijkheid om een vervolg te doen wat het tot een complete opleiding als opsteller maakt. De eerste groep is reeds van start gegaan.
Deze vervolg opleiding bestaat uit 12 dagen in 6 blokken en worden gehouden op een donderdag en vrijdag. 
Als er interesse voor is en er een groep van min. 5 en max. 8 mensen is gaan we van start.

 

BASIS TRAINING FAMILIEOPSTELLINGEN INFO

INFO

Deze 6 daagse Basistraining is vooral geschikt voor mensen die al werken met mensen .
Het kan ook zijn dat je alleen persoonlijk geïnteresseerd bent, in beide gevallen is enige persoonlijke ervaring hebben met opstellingen gewenst.
Er zal gekeken worden naar een goede balans van deelnemers hierin.
Van te voren is er daarom fijn om een telefonische intake om te kijken of de training past voor je. 

De training wordt gegeven door Jacqueline de Vries. Ze is o.a. opgeleid door Hylke Bonnema. Meer weten over haar achtergrond/CV? Kijk dan even hier.

Er is tevens een co trainer/assistente aanwezig.

De training wordt gehouden op een vrijdag en zaterdag. Data: 
20 en 21 september
25 en 26 oktober
29 en 30 november

Tijd: 10.00-17.30, inloop vanaf 9:45 uur. Neem je eigen lunch mee, wij zorgen voor een lekkere vega soep.

Prijs: €750- excl 21% BTW 
incl reader, koffie thee, snacks, soep.
Max. aantal deelnemers 8

Hoop graag jou te gaan ontmoeten!
Jacqueline de Vries

Basis Training Familieopstellingen

BEN JE GEINTERESSEERD EN WIL JE meer info?

NEEM CONTACT OP MET JACQUELINE
Tel: 06 270 58 125

Ervaringen van cliënten: